Griekse film ‘Suntan’ op IFFR

film_suntanOp het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) dat op 27 januari begint, wordt ook één Griekse film vertoond.

De film Suntan van regisseur Argyris Papadimitropoulos maakt deel uit van het festivalonderdeel Voices. In deze sectie zijn films te zien van de ‘auteurs van de cinema’ die meeslepende producties maken voor een breed publiek.

Suntan is een ‘coming-of-middle-age-film’ over de introverte, ongelukkige en ingedutte veertiger Kostis die als huisarts aan de slag gaat op het eiland Antiparos. Een groepje jonge toeristen trekt hem uit zijn schulp met uitstapjes naar het naaktstrand en uitbundige alcoholische avonden in clubs, waarbij vooral de frivole Anna hem het hoofd op hol brengt.

De 39-jarige regisseur Argyris Papadimitropoulos regisseerde enkele korte films en tientallen commercials. In 2008 maakte hij zijn eerste lange film Bank Bang. In 2011 was zijn film Wasted Youth de openingsfilm op het Internationaal Film Festival Rotterdam. Suntan is de derde lange film van Papadimitropoulos.

Suntan, dat op het IFFR zijn wereldpremière beleeft, is op het festival ook genomineerd voor de VPRO Big Screen Award. Het IFFR wordt van 27 januari tot 7 februari gehouden in Rotterdam.

2 Responses to Griekse film ‘Suntan’ op IFFR

  1. […] Griekse film ‘Suntan’ op IFFR […]

  2. […] Argyris Papadimitropoulos, na Bank Bang (2008) en Wasted Youth (2011). Suntan beleefde dit jaar zijn wereldpremière op het Internationaal Film Festival Rotterdam […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: