Zeker 44 doden bij bootdrama’s Egeïsche Zee

vluchtelingen_crisisBij twee ongelukken met migrantenboten op de Egeïsche Zee zijn vandaag zeker 44 mensen verdronken, waaronder 17 kinderen. Tientallen anderen worden volgens de Griekse kustwacht nog vermist.

Een houten boot met 48 vluchtelingen sloeg bij Farmakonisi op de rotsen. Bij Kalolimnos kapseisde een andere vluchtelingenboot met zeventig tot honderd opvarenden. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, de weersomstandigheden waren goed. De Griekse kustwacht redde 74 mensen uit zee.

Dit jaar zijn er volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IMO) al 113 mensen verdronken tijdens hun poging om Europa te bereiken. Tientallen migranten zijn nog vermist op zee. In 2015 verdronken minstens 900 vluchtelingen tijdens de oversteek van Turkije naar Griekenland.

De IMO schat dat er sinds 1 januari bijna 36.000 vluchtelingen en migranten in Griekenland zijn aangekomen. Dat is minder dan in het najaar, maar veel meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Toen waagden 1500 mensen de oversteek.

7 Responses to Zeker 44 doden bij bootdrama’s Egeïsche Zee

 1. Martijn schreef:

  Respect voor de Griekse Kustwacht. Hun grote inzet blijft helaas dweilen met open kraan, zolang EU/Brussel geen lef durft te tonen. Lef gaat verder dan belonen van Turkije met 3 miljard Euro en andere voordeeltjes om Turkije te bewegen de immigrantenstroom richting NW Europa te beperken.
  EU/Brussel blaft allang naar Griekenland en (p)aait Turkije.
  Einde EU in zicht, sociaal/humanitair, economisch en financieel. Of ben ik nu te somber?
  Martijn Wisman.

 2. […] Zeker 44 doden bij bootdrama’s Egeïsche Zee […]

 3. […] twee kinderen nadat hun boot voor de kust van Kos was gezonken. Vorige week kwamen 44 mensen om bij twee ongelukken met migrantenboten op de Egeïsche […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: