Gezocht: hockey(st)ers met Grieks paspoort

hockeySpeel jij hockey en heb je talent én een Grieks paspoort? Dan is de grootste hockeyclub van Griekenland, HC Imittos, misschien wel op zoek naar jou.

Griekenland heeft geen officiële nationale hockeyelftallen meer nadat de Griekse hockeybond na enkele schandalen een paar jaar geleden werd opgeheven. Hockey Club Imittos uit Athene wil de teams weer nieuw leven inblazen en doet daarom een oproep aan getalenteerde hockeyers en hockeysters met de Griekse nationaliteit.

De eerste elftallen van Imittos spelen, aangevuld met spelers van andere Griekse clubs, soms vriendschappelijke internationale wedstrijden onder de naam ‘Griekenland’. Maar het is de bedoeling om met behulp van hockeybonden en clubs uit het buitenland te gaan bouwen aan officiële nationale jeugdelftallen en een dames- en herenteam. Ook moet er een nieuwe Griekse hockeybond worden opgericht.

“Hockey is geen grote sport in Griekenland en het opheffen van de nationale bond heeft het aantal mensen die de sport beoefenen geen goed gedaan”, vertelt Loukas Patsoulas, die in Nederland fungeert als tussenpersoon voor Imittos.

Patsoulas heeft – door zijn verleden als langebaanschaatser – veel contacten in de Griekse sportwereld en werd door de hockeyclub uit Athene benaderd met de vraag of hij wilde helpen. “Mede door het feit dat allebei mijn kinderen ook hockeyen vond ik dit een leuk idee.”

In eerste instantie worden  er nationale jeugdelftallen opgezet die bestaan uit eigen jeugd van Imittos en andere Griekse clubs, aangevuld met jeugdspelers uit het buitenland. Op dezelfde wijze zal  vervolgens ook een nationaal dames- en herenteam worden gevormd, zodat Griekenland weer kan deelnemen aan officiële internationale hockeytoernooien.

Heb je interesse, stuur dan een mail naar Loukas Patsoulas: patsoulas@ziggo.nl

Advertenties

6 Responses to Gezocht: hockey(st)ers met Grieks paspoort

 1. Martijn schreef:

  Hockey? In Griekenland? Laat dat over aan de Griekse geïnteresseerden en liefhebbers. Griekse aangelegenheid.
  Even omgekeerd: hebben wij Griekse schaatsers buiten de heer Patsoulas, met Nederlands paspoort?
  Graag afhandelen zonder EU-subsidie.
  Martijn Wisman.

  • Natascha schreef:

   Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, Martijn. De oproep is toch voor geïnteresseerde Grieken – uit Griekenland, Nederland of welk ander land? Juist omdat hockey een kleine sport is in Griekenland, is het misschien een goed idee om in een grotere vijver te vissen als er wordt gekeken naar mogelijkheden om weer nationale teams op poten te zetten. Ik ben wel benieuwd of het gaat lukken. En EU-subsidie is helemaal niet aan de orde in het verhaal.

   Bij mijn weten is er na Patsoulas (in 1989) geen andere Griekse schaatser actief geweest trouwens 😉

 2. Martijn schreef:

  Dank voor de reactie. De eis van een Grieks paspoort zit mij dwars en mogelijk ook de hockeyliefhebbers uit andere EU-lamden. EU is geen eenheid, niet Europees, niet mondiaal. Helaas, maar klaarblijkelijk.
  Martijn Wisman.

  • Natascha schreef:

   Om voor een nationale ploeg uit te komen (in welke sport dan ook) moet je nu eenmaal de nationaliteit / paspoort hebben van dat land. Spaanse voetballers kunnen ook niet uitkomen als international voor Italië. 😉

   • Martijn schreef:

    Mooie taak voor de EU om met een EU paspoort te komen. In het Schengen-idee zijn dan weer grenzen geslecht.
    Martijn Wisman.

 3. […] Gezocht: hockey(st)ers met Grieks paspoort […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: