Van zwemvest naar handtas

tas_zwemvestBergen oranje zwemvesten liggen er op stortplaatsen op Lesbos. Het zijn de stille getuigen van de vluchtelingencrisis en niemand weet wat er mee moest gebeuren.

Maar nu wordt er gewerkt aan een creatieve oplossing. Een groep vrijwilligers in het PIKPA-opvangkamp op het eiland heeft een project opgezet om de felgekleurde vesten om te toveren in handtassen, schoudertassen en messenger bags.

De tassen worden gemaakt door de vluchtelingen in het kamp en kunnen later deze maand via postorder worden gekocht. De prijs ligt tussen de 10 en 30 euro. De initiatiefnemers hopen zo geld in te zamelen voor liefdadigheidsprojecten op het eiland.

Ook moet het project de vluchtelingen helpen om in hun levensonderhoud te voorzien en om ze hun waardigheid terug te geven. “Het is belangrijk dat mensen hier kunnen werken, iets kunnen creëren. En iets van het leven te maken en andere (vluchteling)gezinnen te helpen,” zegt Lena Altinoglou, een van de vrijwilligers uit het kamp.

Meer dan 500.000 vluchtelingen en andere migranten arriveerden in 2015 op het Lesbos. De piek lag in oktober, toen per dag zo’n 7000 vluchtelingen aankwamen op het eiland. Ze maakten de oversteek vanuit Turkije in nauwelijks zeewaardige boten en met nagemaakte zwemvesten die worden verkocht in winkels aan de Turkse kust.

Advertenties

One Response to Van zwemvest naar handtas

  1. […] Vluchtelingen op Lesbos maken handtassen van zwemvesten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: