Hongaarse premier wil hek langs Griekse noordgrens

hek_De Hongaarse premier Viktor Orban vindt dat de Europese Unie een hek moet plaatsen langs de noordgrens van Griekenland. Hierdoor moet de toestroom van migranten vanuit Turkije worden beperkt.

Op de Hongaarse radio zei de conservatief-nationalistische Orban dat de afspraken die de EU met Turkije heeft gemaakt op zichzelf niet voldoende zijn om vluchtelingen te beletten naar de EU te reizen. De EU heeft Turkije onder meer drie miljard euro steun beloofd als het de stroom vluchtelingen richting Europa indamt.

Een hek van de Adriatische Zee tot de Zwarte Zee moet een extra barrière opwerpen, aldus Orban. Ook vindt hij dat Bulgarije in de Schengenzone moet worden opgenomen, in ruil voor verscherpt toezicht aan de grens met Griekenland.

Orban is een uitgesproken tegenstander van wat hij als een massale immigratie uit islamitische landen ziet. Om vluchtelingen buiten de deur te houden heeft Hongarije een hek langs de zuidgrens geplaatst.

Macedonië, een ander buurland van Griekenland, moet volgens de Hongaarse premier financiële steun krijgen voor het afsluiten van zijn grens.

In december ontruimde de Griekse politie een groot vluchtelingenkamp bij de grens met Macedonië. De vluchtelingen zaten in een niemandsland sinds Macedonië de grenzen sloot voor vluchtelingen die niet uit Syrië, Irak of Afghanistan komen.

Advertenties

One Response to Hongaarse premier wil hek langs Griekse noordgrens

  1. […] Hongaarse premier wil hek langs Griekse noordgrens […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: