Kunstenaar Ai Weiwei maakt vluchtelingenmonument op Lesbos

AIWEIWEIDe dissidente Chinese kunstenaar en politiek activist Ai Weiwei wil op Lesbos een monument oprichten ter herinnering aan de vluchtelingen die zijn omgekomen in de Egeïsche Zee.

Het is nog niet duidelijk hoe het vluchtelingenmonument er uit gaat zien. De burgemeester van Lesbos, Spyros Galinos, zei dat het monument ‘wereldwijd de boodschap van steun en hulp’ moet verspreiden zijn burgers op de stranden dagelijks verlenen aan hun vluchtende medemensen.

Volgens Griekse media is Agriliá Kratígou waarschijnlijk de plek waar het monument komt. Ai Weiwei en de burgemeester van Lesbos bezochten verschillende mogelijke plaatsen op het eiland. Agriliá Kratígou ligt ten zuiden van het vliegveld op het eiland aan een kuststrook waar de afgelopen maanden duizenden migranten aankwamen.

Ai Weiwei was afgelopen week op Lesbos om vluchtelingen te bezoeken. Op zijn Instagram-account postte de 58-jarige kunstenaar en politiek activist foto’s waarop hij poseert met vluchtelingen en reddingswerkers. Ook plaatste hij verschillende filmpjes waarop te zien is hoe overvolle bootjes met vluchtelingen arriveren op het Griekse eiland.

Dit jaar zijn meer dan een miljoen migranten en vluchtelingen aangekomen in Europa,  ongeveer 800.000 kwamen binnen via Griekenland. Zo’n 3700 mensen zijn omgekomen tijdens hun poging via de Middellandse Zee de EU te bereiken.

One Response to Kunstenaar Ai Weiwei maakt vluchtelingenmonument op Lesbos

  1. […] Kunstenaar Ai Weiwei maakt vluchtelingenmonument op Lesbos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: