Recordaantal toeristen naar Griekenland

toerisme_not in crisis

Voor het toerisme was 2015 een recordjaar in Griekenland. Het afgelopen jaar trok het land bijna 26 miljoen buitenlandse bezoekers. Dat zei onderminister van Toerisme Elena Kountoura in een interview met Kathimerini.

Vergeleken met 2014 is het aantal buitenlandse toeristen met ruim vier miljoen toegenomen, dat blijkt uit cijfers van SETE (Greek Tourism Confederation). De 26 miljoen bezoekers brachten minstens 14,5 miljard euro in het laatje, dat is één miljard euro meer dan vorig jaar werd verdiend in de toeristensector.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gingen er deze zomer minder Nederlanders op vakantie naar Griekenland. Het aantal reizigers daalde met 16 procent en de reisbestedingen daalden met 20 procent. In totaal gaven Nederlandse toeristen deze zomer in Griekenland 197 miljoen euro uit, dat is het laagste bedrag in vier jaar.

Mogelijk was Griekenland voor de Nederlandse vakantieganger minder populair vanwege door de verheviging van de Griekse financiële crisis en een dreigende Grexit in juni en juli.

Advertenties

3 Responses to Recordaantal toeristen naar Griekenland

  1. […] Recordaantal toeristen in 2015 naar Griekenland […]

  2. […] het toerisme was 2015 een recordjaar in Griekenland, ondanks de verheviging van de financiële crisis en een dreigende Grexit. Het afgelopen jaar trok […]

  3. […] eilanden.  In 2015 daalde het aantal Nederlandse vakantiegangers in Griekenland volgens het CBS al met 16 procent. De reisbestedingen namen met 20 procent af, de 195 miljoen euro die ze toen spendeerden was het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: