13 migranten verdronken bij Farmakonisi

vluchtelingen_crisisIn de buurt van het eilandje Farmakonisi zijn 13 migranten (vier mannen, twee vrouwen en zeven kinderen) verdronken bij de oversteek van Turkije naar Griekenland. De boot waarop zij zaten kapseisde.

Vijftien andere opvarenden (13 mannen en twee vrouwen) werden gered door de Griekse kustwacht, een persoon wordt nog vermist. Twee van de geredde drenkelingen zijn onderkoeld en in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis op het nabijgelegen eiland Kos.

In september verdronken 34 vluchtelingen voor de kust van Farmakonisi, bijna de helft van de slachtoffers waren kinderen. Volgens de Griekse kustwacht was dat vrijwel zeker het grootste dodental in de Egeïsche Zee sinds de vluchtelingencrisis begon.

Dit jaar arriveerden meer dan een miljoen vluchtelingen in Europa. Dit is vier maal zoveel als in 2014 en de grootste verplaatsing van mensen sinds de Tweede Wereldoorlog.

De meeste vluchtelingen (971.289) kwamen over zee via Italië en Griekenland naar Europa. Zij komen vooral uit Syrië, Irak en Afghanistan. Voor zover bekend zijn er meer dan 3700 migranten verdronken bij de overtocht.

One Response to 13 migranten verdronken bij Farmakonisi

  1. […] 13 migranten verdronken bij Farmakonisi  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: