Yannis Behrakis is The Guardian fotograaf van het jaar

whats_next_crisisDe Griekse fotojournalist Yannis Behrakis is uitgeroepen tot The Guardian fotograaf van het jaar 2015.

Behrakis werd geprezen voor zijn verslaggeving over de twee grootste verhalen van het afgelopen jaar: de Europese vluchtelingencrisis en de financiële malaise in Griekenland.

“Ik maak al meer dan 25 jaar foto’s van vluchtelingen en migranten, maar dit jaar was het anders: de migranten arriveren in mijn vaderland”, zei Behrakis tegen The Guardian. Zijn foto’s van de economische crisis in Griekenland laten zien hoe zijn landgenoten omgaan met gesloten banken, kapitaalcontroles en onrust tijdens demonstraties.

“Fotografie kan mensen sprakeloos maken door haar kracht en schoonheid. Het kan een boodschap sturen aan het publiek, mensen laten huilen of lachen – of allebei”, aldus Behrakis.”Het kan mensen zich schuldig laten voelen, of geld laten geven voor het goede doel. En het kan mensen twee keer laten denken voor ze de trekker overhalen.”

De Griekse fotograaf, die voor persbureau Reuters werkt, coverde in het verleden vele belangrijke gebeurtenissen en sportevenementen. Ook versloeg hij oorlogen in Kroatië, Bosnië en Kosovo, Tsjetsjenië, Sierra Leone, Somalië en Afghanistan.

Eerder deze maand werd de Griekse fotojournalist Angelos Tzortzinis door TIME Magazine uitgeroepen tot hun Fotograaf van het Jaar.

3 Responses to Yannis Behrakis is The Guardian fotograaf van het jaar

  1. […] Yannis Behrakis is The Guardian fotograaf van het jaar  […]

  2. […] Yannis Behrakis werd eerder al uitgeroepen tot The Guardian Fotograaf van het jaar 2015. Hij kreeg die onderscheiding voor zijn verslaggeving over de twee grootste verhalen van het […]

  3. […] werd in 2015 uitgeroepen tot The Guardian Fotograaf van het jaar. Hij kreeg die onderscheiding voor zijn verslaggeving over de twee grootste verhalen van dat jaar: […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: