Afname in migrantenstroom naar Griekenland

vluchtelingen_lesbosHet aantal migranten dat in november in Griekenland arriveerde, is met meer dan de helft afgenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt Frontex, het grensbewakingsagentschap van de Europese Unie.

Frontex denkt dat de afname komt door de verslechterde weersomstandigheden op de Egeïsche Zee, waardoor de oversteek vanuit Turkije te gevaarlijk is. Ook strengere grenscontroles op de Westelijke Balkanroute spelen mogelijk een rol.

In november kwamen 108.000 asielzoekers aan in Griekenland, in oktober waren dat er 150.000. Het is de eerste daling van dit jaar. In de eerste elf maanden van dit jaar bereikten ruim 715.000 mensen de EU via de Griekse eilanden. Dit is zestien keer zoveel als in dezelfde periode een jaar eerder.

De meeste mensen die in Griekenland aankomen, zijn afkomstig uit Syrië, Afghanistan en Irak.

De Europese Commissie startte vorige week een procedure tegen Griekenland, Italië en Kroatië omdat deze landen binnenkomende migranten niet goed registreren. Van de 500.000 mensen die tussen 20 juli en 30 november Griekenland binnenkwamen, werden er ongeveer 121.000 geregistreerd.

Begin deze maand dreigden de EU-landen zelfs om Griekenland uit de Schengenzone te zetten als er niet snel orde op zaken wordt gesteld bij het bewaken van de buitengrenzen.

One Response to Afname in migrantenstroom naar Griekenland

  1. […] Afname in migrantenstroom naar Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: