Evia krijgt ‘archeologisch onderwaterpark’

duikenIn de wateren rond het eiland Evia wordt een ‘archeologisch waterpark’ voor duikers gecreëerd. Dat heeft het Griekse ministerie voor Cultuur bekendgemaakt.

In het waterpark aan de oostkust van Attica zijn in totaal 26 scheepswrakken te bewonderen. De gezonken schepen zijn goed bewaard gebleven en stammen uit de Byzantijnse tijd (395-1453). Er wordt in het gebied nog gezocht naar meer wrakken.

Er zijn zes onderwaterlocaties die bezocht kunnen worden: de eilandjes Petalioi en Styra, de baai van Kavalliani en Almyropotamos, het eilandje Akio, Makronissos en Lavreotiki.

Evia is na Kreta het grootste Griekse eiland en een populaire bestemming voor duikers. De Griekse autoriteiten willen met het initiatief Griekenland nog aantrekkelijker maken voor duikers. Ook is er de hoop dat het park de nationale en lokale economie een boost zal geven.

In oktober ontdekten onderwaterarcheologen nog 22 scheepswrakken rond de kleine archipel Fourni in de Egeïsche Zee. De vondst wordt beschouwd als één van de grootste archeologische ontdekkingen van 2015.

Advertenties

One Response to Evia krijgt ‘archeologisch onderwaterpark’

  1. […] Evia krijgt ‘archeologisch onderwaterpark’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: