Rellen na herdenking dood Grigoropoulos

rellen_grigoropoulos_2015De herdenking van de dood van de 15-jarige Alexandros Grigoropoulos, die in 2008  in de Atheense wijk Exarcheia werd doodgeschoten door een politieagent, is uitgelopen op rellen.

Een demonstratie door de stad liep uit de hand toen een groep gemaskerde anarchisten molotovcocktails, bakstenen en stukken steen naar de oproerpolitie gooide. De poiltie reageerde met traangas. Dertien personen werden aangehouden, waaronder zes minderjarige relschoppers.

Alexandros Grigouropoulos bevond zich op de avond van 6 december 2008  met enkele vrienden op straat in Exarcheia toen hij door een politieagent zonder duidelijke reden werd neergeschoten. De 15-jarige scholier werd in zijn hart geraakt en was op slag dood.

Na zijn dood braken er in heel Griekenland zware rellen uit die weken duurden. De agent die het schot loste, is in oktober 2010 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De dood van de Griekse tiener wordt ieder jaar herdacht en meestal loopt dit uit op ongeregeldheden. Om die reden waren het centrum van Athene 5000 agenten op de been om de orde te bewaren.

One Response to Rellen na herdenking dood Grigoropoulos

  1. […] Rellen na herdenking dood Grigoropoulos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: