‘Kapitaalcontroles medio 2016 volledig opgeheven’

euro muntenDe Griekse regering verwacht de beperkingen in het kapitaalverkeer medio 2016 volledig op te kunnen heffen. Dat zei onderminister van Financiën George Chouliarakis.

Het kapitaalverkeer in Griekenland werd deze zomer aan banden gelegd, om te voorkomen dat de banken verder in de problemen zouden komen en zouden omvallen. De Griekse banken hielden hun deuren drie weken gesloten.

Sinds eind juni kunnen Grieken slechts een gelimiteerd bedrag van hun bankrekening halen. Per week kan er maximaal 420 euro worden opgenomen. In september werden de kapitaalcontroles al versoepeld. Grieken die hun geld uit het buitenland weer bij een Griekse bank onderbrengen, mogen tien procent van dat bedrag opnemen.

Volgens Chouliarakis kunnen de beperkingen de komende tijd geleidelijk verder worden verminderd. Dat proces begint als de herkapitalisering van de banken deze maand succesvol is afgerond. “We moeten voorzichtig zijn”, zei Chouliarakis tegen persbureau Reuters. “We kunnen het niet te snel doen, omdat we een tegenslag willen voorkomen.”

Verder verwacht hij dat Griekenland begin volgend jaar met de andere eurolanden kan gaan praten over mogelijke vormen van schuldverlichting. Chouliarakis is namens Griekenland de belangrijkste onderhandelaar met de internationale schuldeisers.

2 Responses to ‘Kapitaalcontroles medio 2016 volledig opgeheven’

  1. […] ‘Kapitaalcontroles medio 2016 volledig opgeheven’ […]

  2. […] Eind 2015 sprak de Griekse regering de verwachting uit dat de beperkingen in het kapitaalverkeer medio 2016 volledig opgeheven zouden worden. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: