Griekse fotojournalist wint TIME Magazine-award

foto_prijs_TIMEDe Griekse fotojournalist Angelos Tzortzinis is door TIME Magazine uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar. De prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt aan een fotograaf die zijn werk doet in de frontlinies van het nieuws.

De 31-jarige Tzortzinis, die als freelancer werkt voor het Franse persbureau AFP, kreeg de prijs voor zijn foto´s van de vluchtelingencrisis en de economische crisis in Griekenland.

“De foto’s van de economische crisis,  vaak van dichtbij geschoten tijdens protesten, zijn krachtige herinneringen aan de werkelijke impact die de politieke beslissingen in vergaderzalen in Parijs, Berlijn en Brussel hebben op gewone mensen”, aldus TIME.

De afgelopen zes jaar hadden vooral de problemen in Griekenland de aandacht van Tzortzinis, omdat hij er zelf onderdeel van was. “Ik leef in het probleem en ik voel dat dagelijks. Het verwart en hindert me, dus ik probeer door mijn foto’s antwoorden te vinden op mijn vragen”, zei hij tegen TIME.

Dit jaar legde Tzortzinis ook het verhaal van de vluchtelingen op Kos en Lesbos vast. “Hij zit zo dicht op het verhaal dat zich voor zijn ogen ontvouwt, dat hij niet alleen het geweld en onrust maar ook de intieme en tedere momenten vakkundig weet vast te leggen”, aldus AFP-directeur Emmanuel Hoog.

Naast zijn werk in Griekenland heeft Tzortzinis ook nieuws gecoverd in Oekraïne en verschillende landen in het Midden-Oosten. Zijn foto’s worden gepubliceerd in Time Magazine‚ Newsweek en The New York Times.

4 Responses to Griekse fotojournalist wint TIME Magazine-award

  1. Martijn schreef:

    Een welverdiende prijs. De foto’s tonen door een mens gemaakte opnamen van mensen en omstandigheden, met gevoel en inlevingsvermogen professioneel gemaakt. De fotograaf zet zichzelf niet op de voorgrond. Het resultaat van zijn werk doet dat.
    Martijn Wisman.

  2. […] Griekse fotojournalist wint TIME Magazine-award […]

  3. […] deze maand werd de Griekse fotojournalist Angelos Tzortzinis door TIME Magazine uitgeroepen tot hun Fotograaf van het […]

  4. […] 2015 werd Tzortzinis door TIME Magazine uitgeroepen tot hun Fotograaf van het Jaar. Hij kreeg die prijs voor zijn foto’s van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: