Bom ontploft in centrum Athene: geen gewonden

bom_ATHENE_24112015aVlakbij het kantoor van een Griekse ondernemersorganisatie in het centrum van Athene is vanmorgen vroeg een bom ontploft.

Niemand raakte gewond. Wel sneuvelden in de omgeving enkele ruiten en raakte het gebouw van de Cypriotische ambassade. aan de overkant van de straat, beschadigd .

Het explosief met timer zat verstopt in een rugzak bij het bedrijfsverzamelgebouw waar de Hellenic Federation of Enterprises (SEV) is gevestigd en ging rond half vier lokale tijd af. Een half uur voor de bom ontplofte, kwam bij Lambrakis Press – uitgever van onder andere de kranten To Vima en Ta Nea en nieuwssite in.gr –  een anonieme melding binnen.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar de politie vermoedt dat een binnenlandse terreurgroep verantwoordelijk is.

Anarchistische splintergroeperingen hebben het in Griekenland regelmatig voorzien op banken, politiebureaus, politici, zakenlui en journalisten; symbolen van rijkdom en autoriteit. Ook kwamen extreemlinkse groeperingen de afgelopen jaren regelmatig in verzet tegen de bezuinigingen.

Het is de eerste keer dat een aanslag wordt gepleegd sinds premier Tsipras in januari van dit jaar aan de macht kwam. De laatste keer dat een soortgelijk incident plaatsvond was in april 2014 toen de extreemlinkse groepering Revolutionaire Strijd een bom liet ontploffen bij de Griekse Centrale Bank.

kaart_explosie

Klik op afbeelding voor een grotere kaart

2 Responses to Bom ontploft in centrum Athene: geen gewonden

  1. […] Bom ontploft in centrum Athene: geen gewonden […]

  2. […] de aanslag zit. Deze groepering pleegde eerder vergelijkbare aanslagen in Athene: in november 2015 ontplofte een bom bij het kantoor van een Griekse ondernemersorganisatie, in 2017 waren een filiaal van Eurobank en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: