Griekse topper afgelast door supportersrellen

rellen_panathinaikosDe voetbalwedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus is vandaag afgelast vanwege ongeregeldheden binnen en buiten het Apostolos Nikolaidis-stadion in Athene.

Aanhangers van Panathinaikos raakten twee uur voor de wedstrijd slaags met de politie en gooiden met stenen. Een agent liep een ernstige hoofdwond op. Twee anderen raakten lichtgewond.

In het stadion vlogen vuurpijlen, stoeltjes en andere projectielen in het rond toen de bezoekers het veld betraden. Olympiakos-aanvaller Alfred Finnbogasson, die met zijn telefoon het gebeuren filmde, kreeg een vuurpijl tegen zijn been. Hij liep daarbij lichte brandwonden op. Ook Luka Milivojevic raakte lichtgewond.

De selectie van Olympiakos staakte en warming-up en zocht de kleedkamer weer op. De scheidsrechter besloot uiteindelijk de wedstrijd af te gelasten, waarna supporters het veld bestormden. Een uur later werd het stadion ontruimd.

De Griekse Super League moet nog beslissen over het lot van de derby. Waarschijnlijk krijgt Olympiakos drie punten toegekend en kan Panathinaikos puntenaftrek, een geldboete en een aantal wedstrijden zonder publiek tegemoet zien. Yiannis Alafouzos, de voorzitter van ‘Pana’, is van plan om zijn ontslag in te dienen.

Bij het duel waren geen supporters van Olympiakos welkom, vanwege de supportersrellen van een aantal maanden geleden. Vorig seizoen werd de Griekse voetbalcompetitie drie keer stilgelegd. Aanleidingen waren supportersrellen bij Panathinaikos-Olympiakos, de dood van een supporter en het molesteren van een scheidsrechter..

Supportersgeweld is een terugkerend probleem in het Griekse voetbal. In het voorjaar werd een wet aangenomen, die het mogelijk maakt om sportevenementen te annuleren bij gewelddadige incidenten.

Advertenties

6 Responses to Griekse topper afgelast door supportersrellen

  1. […] Griekse topper afgelast door supportersrellen […]

  2. […] duel werd op 21 november afgelast vanwege wangedrag van de Panathinaikos-aanhang. Voor de wedstrijd waren er rellen buiten het […]

  3. […] Griekse topper afgelast door supportersrellen […]

  4. […] de 5000 meest fanatieke supporters zitten, voor de rest van het seizoen sluiten als straf voor de zware rellen rond het duel met aartsrivaal Olympiakos in november vorig jaar. Ook het aangrenzende Gate 14 moet gesloten blijven. Dat liet de Griekse […]

  5. […] van een scheidsrechter. Eerder dit seizoen werd de derby tussen Panathinaikos en Olympiakos afgelast  vanwege rellen in en rond het […]

  6. […] jaar werd de competitie een week stilgelegd na rellen tussen Panathinaikos en Olympiakos. Ook het bekertoernooi werd vorig seizoen ontsierd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: