Strand Egremni verdwenen door aardbeving

egremni_beach_lefkasHet was een van de mooiste zandstranden van Lefkas, maar na de zware aardbeving van deze week is er niet veel meer over van Egremni Beach.

Door vallende rotsblokken en neerstortend puin is een groot deel van het  – bij toeristen populaire – strand weggevaagd. Een visser legde het moment van de aardbeving en de daaropvolgende aardverschuivingen bij het strand van Egremni vast op video.

Egremni Beach, in het zuidwesten van Lefkas, scoort ieder jaar hoog op de lijstjes met mooiste stranden ter wereld. Bij reiswebsite TripAdvisor staat het strand steevast in de Griekse top tien.

In 2013 koos nieuwszender CNN vier Griekse stranden op de lijst met 100 mooiste stranden ter wereld. Egremni Beach eindigde als mooiste Griekse strand op de 24e plaats.

Lefkas werd twee dagen geleden opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de Schaal van Richter. Bij de beving kwamen twee vrouwen om en raakten acht mensen licht gewond. Op het eiland ontstond ook schade aan gebouwen en wegen.

  • Update 20 november: Door de aardbeving van 17 november is Lefkas 36 cm naar het zuiden verschoven. Dat is gebleken uit metingen van het Nationaal Observatorium van Athene. Ook zijn er in de aardkorst verticale vervormingen van 20 cm diep ontstaan. In de 48 uur na de aardbeving zijn er ruim 1000 naschokken geregistreerd.
Advertenties

2 Responses to Strand Egremni verdwenen door aardbeving

  1. […] Strand Egremni verdwenen door aardbeving […]

  2. […] Strand Egremni verdwenen door aardbeving […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: