Magazine over Atheense straat Fokionos Negri

Flaneur_AtheneFlaneur is een nomadisch, onafhankelijk Engelstalig tijdschrift dat in ieder nummer één straat in een wereldstad onder de loep neemt. Voor de vijfde editie toog het magazine naar Fokionos Negri, een straat in de Atheense wijk Kypseli.

Fokionos Negri was ooit een rivier, maar is nu een brede, groene, autovrije boulevard met café’s,  die dwars door de wijk in het centrum van Athene loopt.  Keep Shelly in Athens, een chillwave duo uit de Griekse hoofdstad, maakte in 2010 een nummer dat werd vernoemd naar de straat.

De verzameling poëzie, foto’s, verhalen en tal van personages en stemmen in het herfstnummer van Flaneur toont de geleidelijke transformatie van het Atheense stedelijke landschap naar een multicultureel mozaïek. ‘Een microkosmos vol verhalen. Een toneel waar verhalen worden verteld en naverteld’, schrijft het magazine op zijn website.  Alle fragmenten vormen samen de geschiedenis van de straat.

De eerdere uitgaven van Flaneur gingen over de Kantstraße (Berlijn), Georg Schwarzstraße (Leipzig), Rue Bernard (Montreal) en Corso Vittorio Emanuele II (Rome).

Het magazine (152 pagina’s) kost 15 euro en is te koop via de website of bij enkele verkooppunten in Nederland en België.

3 Responses to Magazine over Atheense straat Fokionos Negri

 1. Martijn schreef:

  Leuk artikel met wetenswaardige informatie. Het uitlichten door tijdschrift Flaneur van een straat in Berlijn, Leipzig, Montreal, Rome en nu Athene is interessant, maar gaat mij te ver in detail. Een straat in een willekeurige grote stad. Leuk bedacht, daarmee kan Flaneur heel lang vooruit. Mits er geïnteresseerd publiek is.
  Martijn Wisman.

  • Natascha schreef:

   Het concept om het verhaal van de geschiedenis van een straat te vertellen in een magazine met een originele lay-out, spreekt mij wel aan. (mede vanwege mijn interesse in tijdschriften en nieuwe concepten) Maar of het rendabel zal zijn? Persoonlijk vind ik vijftien euro best prijzig.

 2. […] Magazine over Atheense straat Fokionos Negri […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: