Zware aardbeving bij Lefkas: twee doden

lefkas_aardbeving17112015Lefkas is vanmorgen rond tien over negen lokale tijd opgeschrikt door een sterke aardbeving met een magnitude van 6,1. Volgens de eerste berichten in de Griekse media zijn op het eiland twee doden gevallen.

In Ponti Vassilikis kwam een 60-jarige vrouw om het leven toen een vallend rotsblok op  haar huis terechtkwam. In Athani overleed een 74-jarige vrouw, waarschijnlijk door het omvallen van een paal van het elektriciteitsbedrijf. In het plaatselijke ziekenhuis werd een tiental mensen behandeld voor verwondingen die ze bij de beving opliepen.

Op het eiland wordt ook schade aan gebouwen en het wegennet gemeld. Er zijn op verschillende plaatsen op het eiland aardverschuivingen en de weg bij Pefkoulia is afgesloten.

Het epicentrum van de aardbeving lag volgens het Athens Geodynamic Institute ongeveer 11 kilometer ten noordwesten van het eiland in de Ioniseche zee op een diepte van vijf kilometer onder de zeespiegel. De beving werd ook gevoeld op nabijgelegen eilanden Corfu en Zakynthos, rond de havenplaats Patras en de regio Olympia.

De beving werd gevolgd door een krachtige naschok met de kracht van 5,2 op de Schaal van Richter.

In de regio waren in het verleden vaak ernstige aardbevingen. In augustus 1953 verwoestte een aardbeving met een magnitude van 7.2 grote delen van Kefalonia, Zakynthos en Ithaka.

Begin vorig jaar werd Kefalonia getroffen door twee zware aardbevingen en een reeks naschokken die grote schade aanrichtten. Honderden huizen werden zwaar beschadigd en tientallen mensen raakten gewond.


 

zakynthos_boek_klein75

Mark Boog heeft de (letterlijk) roerige geschiedenis van het Griekse eiland Zakynthos op een originele wijze vastgelegd, hij laat het eiland namelijk zelf zijn verhaal vertellen.

4 Responses to Zware aardbeving bij Lefkas: twee doden

  1. Rob Alberts schreef:

    Vreselijk!

    Bezorgde groet,

  2. […] werd twee dagen geleden opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de Schaal van Richter. Bij de beving kwamen twee vrouwen om. Op het […]

  3. […] Zware aardbeving bij Lefkas: twee doden […]

  4. […] 17 november zorgde een aardbeving van 6.1 op de Schaal van Richter op Lefkas voor grote schade.  Bij de beving vielen ook twee doden. Naschokken richtten schade aan op Lefkas […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: