Blik van 360° op de berg Olympus

olympus_piek_skalaHomerus noemde de Olympus het ‘Huis van de goden’. Maar de hoogste berg van Griekenland is het komende jaar ook even het tijdelijke huis van fotograaf Babis Giritziotis.

Voor zijn Mount Olympus Summits 360 °-project gaat hij alle pieken boven de 2000 meter vastleggen op video. Naar verwachting zal hij daarvoor zeker 200 dagen op de berg doorbrengen en meer dan vijftig keer naar boven moeten.

“Mijn bedoeling is om een beetje van haar schoonheid te tonen aan iedereen die de Olympus nog niet nog heeft bezocht. Aan frequente bezoekers wil ik mijn perspectief laten zien”, zegt Giritziotis, die in september de eerste opnames maakte, op zijn website.

Het project is een virtuele rondleiding over de berg van de goden. Met één muisklik kan elke piek van de berg worden verkend, met spectaculaire uitzichten en beelden uit ieder jaargetijde. Op de website komen ook mythes en verhalen over de berg en Giritziotis blogt over zijn eigen ervaringen tijdens het project.

De Olympus bevindt zich ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van Thessaloniki en is de hoogste berg van Griekenland. De berg staat ook bekend om haar zeer rijke flora en werd in 1938 het eerste Nationaal Park van Griekenland. In 1981 werd de Olympos door UNESCO toegevoegd aan het Internationaal Netwerk van Biosfeerreservaten. Ook is het gebied opgenomen in het Natura 2000-programma, waarmee het is aangemerkt als een beschermd gebied.

De Olympus telt 52 pieken, waarvan de Mytikas met 2917 meter de hoogste is. Volgens de Griekse mythologie woonden hier de twaalf Olympische goden in paleizen. De hoogste piek was de troon van Zeus.

4 Responses to Blik van 360° op de berg Olympus

  1. […] Blik van 360° op de berg Olympus […]

  2. […] Blik van 360° op de berg Olympus […]

  3. […] Blik van 360° op de berg Olympus […]

  4. […] Blik van 360° op de berg Olympus […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: