Zeldzame archeologische vondsten in Pylos

pylos_archeologieAan de westkust van de Peloponnesos hebben archeologen in een 3500 jaar oude tombe het skelet van een strijder en een enorme begrafenisschat gevonden.

De houten doodskist van de onbekende soldaat werd ontdekt in Pylos op de site van het paleis van koning Nestor, een Myceense burcht uit bronstijd. Het paleis werd gebouwd tussen 1300 en 1200 voor Christus, de ruïnes werden ontdekt in 1939.

Het lichaam was van een strijder van 30 tot 35 jaar oud, waarschijnlijk een belangrijk iemand uit de vroeg-Myceense beschaving, omdat onderzoekers in het graf een scala aan fijne gouden sieraden aantroffen. Aan de voeten van de dode lag een ivoren tegel met de afbeelding van een griffioen.

In totaal ging het om zeker 1400 bijzondere voorwerpen waaronder een sierlijke parelketting, zegelringen, een bronzen zwaard met een gouden en ivoren handvat, gouden en zilveren kelken , kammen van ivoor en meer dan duizend stukjes edelsteen waarmee de lijkwade waarschijnlijk was versierd. Veel van deze sieraden zijn gemaakt in de Minoïsche stijl.

“Het is de meest imposante verzameling van prehistorische begrafenisschatten die in de laatste 65 jaar is gevonden op het Griekse vasteland”, meldt het Griekse ministerie van Cultuur in een persbericht.

Advertenties

One Response to Zeldzame archeologische vondsten in Pylos

  1. […] Zeldzame archeologische vondsten in Pylos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: