Griekse film ‘Chevalier’ wint op London Film Festival

chevalier_filmDe Griekse comedy ‘Chevalier’ is op het BFI London Film Festival in de prijzen gevallen. De film van regisseur Athina Rachel Tsangari kreeg de award voor beste film.

De film (a buddie movie without the buddies, volgens de tagline) gaat over zes mannen die met een jacht een vistripje maken op de Egeïsche Zee. Als de boot kapot gaat, doden ze de tijd met het spel Chevalier, waarin met een aantal uitdagingen wordt bepaald wie het ‘beste is in alles’.

“Met grote formele striktheid en onweerstaanbare humor, is Tsangari erin geslaagd een ​​film te maken die zowel een hilarische komedie is als een zeer verontrustend statement over de toestand van de westerse mensheid”, zei juryvoorzitter Pawel Pawlikowski.

De cast van ‘Chevalier’ , waaronder Sakis Rouvas, won eerder dit jaar op het Sarajevo Film Festival een Heart of Sarajevo. Regisseur Athina Rachel Tsangari kreeg een speciale vermelding van de jury.

Tsangari won al verschillende prijzen met haar film Attenberg uit 2010. Ze werkt regelmatig samen met regiseur Yorgos Lanthimos, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Griekse ‘weird wave’.

In mei won The Lobster van Lanthimos de juryprijs op het filmfestival Cannes. Eerder maakte hij furore met de film Alps, Dogtooth (genomineerd voor een Oscar in 2011) en Kinetta.

Advertenties

One Response to Griekse film ‘Chevalier’ wint op London Film Festival

  1. […] Griekse film Chevalier wint op London Film Festival […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: