Meer zwerfhonden door crisis

zwerfhondenDierenwelzijnsorganisaties in Griekenland waarschuwen dat het aantal dieren dat op straat leeft, door de financiële crisis sterk is toegenomen.

Grieken die zich vanwege geldproblemen geen huisdier meer kunnen veroorloven, laten hun hond of kat vaak achter op stranden en pleinen. Naar schatting leven er momenteel een miljoen dieren op straat in Griekenland.

Een groep Britse dierenartsen is naar Griekenland afgereisd om de straatdieren te helpen. Ze assisteren Panagiota Tsagkou, die een dierenkliniek runt in Lechena (in het westen van de Peloponnesos).

Iedere nacht gaan ze naar het strand om zwerfhonden de voeren en dieren met gezondheidsproblemen op te sporen. De kosten voor de behandelingen betaalt Tsagkou uit eigen zak. Ze heeft al talloze sterilisatie- en castratieoperaties uitgevoerd bij de zwerfhonden en katten.

De bekendste Griekse straathond was ongetwijfeld Loukanikos, die wereldfaam verwierf door zijn aanwezigheid bij alle demonstraties in Athene. In 2011 werd hij uitgeroepen tot een van de ‘betogers van het jaar’ door het Amerikaanse tijdschrift Time. Loukanikos is vorig jaar overleden.

Advertenties

2 Responses to Meer zwerfhonden door crisis

  1. Martijn schreef:

    Al 20 jaar geleden waren de Griekse dorpen en steden vergeven van loslopenden honden en katten. Niets nieuws. Maar betrek je de financieel economische malaise erbij, dan vergemakkelijkt het om hierop de aandacht te vestigen.
    Martijn

  2. […] Meer zwerfhonden door crisis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: