Nieuw Grieks parlement beëdigd

aartsbisschop_IeronymosIITwee weken na de verkiezingen is de nieuwe Griekse regering met veel ceremonieel beëdigd. Aartsbisschop Ieronymos II zegende het nieuwe parlement in.

Syriza, de partij van premier Tsipras, en coalitiepartner Onafhankelijke Grieksen (Anel) hebben samen 155 van de driehonderd zetels. Nea Dimokratia is met 75 parlementariërs de grootste oppositiepartij.

Het parlement moet op 7 oktober het vertrouwen uitspreken in Tsipras, dan staat er een debat over het beleidsprogramma van de regering op het programma. De nieuwe regering moet snel privatiseringen en ingrijpende hervormingen in de pensioenen en belastingen doorvoeren. Dat is de enige manier waarop Athene kans maakt de door de Europese Unie toegezegde hulpgelden van 86 miljard euro te krijgen.

Premier Tsipras hield de parlementariërs voor dat ze nu door de zure appel moeten heen bijten om weer zelf zeggenschap te krijgen.

“We zijn verplicht deze beslissingen te nemen ook al vinden we ze niet leuk. Het is nodig om het systeem van toezicht te verlaten en weer toegang tot de markten te krijgen. Daarvoor hebben we weer economische groei nodig”, aldus Tsipras.

One Response to Nieuw Grieks parlement beëdigd

  1. […] Nieuw Grieks parlement beëdigd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: