Herfststorm raast over Griekse eilanden

De herfst heeft ook in Griekenland officieel zijn intrede gedaan en dat gebeurde bepaald niet ongemerkt. Een storm en zware regenval hebben heel wat schade aangericht op de Egeïsche eilanden.

Op Skopelos veranderden wegen langs de kust in kolkende rivieren waarin auto’s, kiosken en elektriciteitsmasten werden meegesleurd. De zware regenval veroorzaakte twee grote scheuren in de haven. De schade is enorm. De burgemeester van het eiland heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Op de luchthaven van Rhodos ontstond door hoosbuien midden in de landingsbaan een gat met een doorsnede van ongeveer acht meter. Ruim 25 vluchten werden geannuleerd, maar in de middag kon het luchtverkeer weer worden hervat.

Eerder deze week zorgde noodweer voor grote overlast en schade op de Peloponnesos. Daar veroorzaakte een tornado grote schade aan huizen, winkels en een begraafplaats.

Advertenties

4 Responses to Herfststorm raast over Griekse eilanden

 1. GiVanrO schreef:

  Vrijdagmorgen is mijn zoon naar daar vertrokken om zijn vriendin, op haar dertigste verjaardag, ten huwelijk te vragen. Dat ze ‘ja’ heeft gezegd was goed nieuws, beter nieuws nog was dat ze gisteren (23/09) een bericht stuurden dat met hen alles in orde was..Blijft uiteraard een katastrofe voor de toch al zo getergde Grieken.

 2. Martijn schreef:

  Arm Griekenland, lieve arme, gastvrije Grieken. Ook dit nog. Positief bedoeld, een duidelijk signaal naar potentiële “vluchtelingen”: De zomer is voorbij, herfst is ingetreden, de winter volgt. Dus niet meer met opblaasbootjes en wrakkige scheepjes Griekenland / EU trachten te bereiken à raison van 3000 US Dollar pp voor de mensensmokkel-maffia. Een vliegticket of cruiseschip is goedkoper. Moet je wèl geldige identiteitspapieren hebben.
  Griekenland en Grieken, bewondering voor uw humanitaire inzet, zonder adequate steun van de overige EU lidstaten.
  Met vriendelijke groeten, Martijn Wisman

 3. […] Herfststorm raast over Griekse eilanden […]

 4. […] Ook in andere delen van Griekenland ontstond overlast door storm en overvloedige regenval. Eind september veroorzaakte een zware herfststorm heel wat schade op Skopelos. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: