Werkloosheidscijfer blijft boven 25 procent

werkloosheidDe werkloosheid in Griekenland is in juni licht gestegen naar 25,2 procent. Een maand eerder was de werkloosheid nog 25 procent. Dat meldt statistiekbureau Elstat.

Vergeleken met een jaar geleden is de werkloosheid wel afgenomen. In juni 2014 zat 26,6 procent van de Griekse beroepsbevolking zonder betaald werk. De jeugdwerkloosheid bedroeg in juni van dit jaar 48,3 procent.

Sinds het begin van de economische crisis in 2009 is de arbeidsmarkt in een vrije val geraakt. Het dieptepunt werd bereikt in september 2013. Toen was het werkloosheidscijfer 27,9 procent.

Het afgelopen jaar is het werkloosheidcijfer gestabiliseerd. Toch kwam de afgelopen vijftien maanden het Griekse werkloosheidspercentage niet onder de 25 procent. Dit is meer dan twee keer zo hoog als het gemiddelde in de EU (10,9 procent).

Advertenties

3 Responses to Werkloosheidscijfer blijft boven 25 procent

  1. […] Werkloosheidscijfer blijft boven 25 procent […]

  2. […] gevolgen van de financiële crisis. De economie ligt in puin en de werkloosheid bedraagt nog altijd meer dan 25 procent. Een op de drie Griekse gezinnen heeft problemen om de huur te […]

  3. […] werkloosheid in Griekenland bedraagt 25,2 procent, ruim twee keer zo hoog als het EU-gemiddelde (10,9 procent). Voor de crisis bedroeg de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: