Tsipras: Afspraken met schuldeisers blijven staan

Geen Alexis_tsipras2Ex-premier Alexis Tsipras zal zich houden aan het akkoord dat Griekenland sloot met de schuldeisers. Ongeacht de uitslag van de nieuwe verkiezingen op 20 september.

Daarmee weersprak hij mediaberichten waarin werd gesteld dat hij zou aandringen op nieuwe onderhandelingen. Volgens Tsipras is het belangrijkste doel om de schuldenberg van Griekenland af te bouwen. Het naleven van de afspraken met de geldschieters is daarbij volgens hem de enige manier.

Indien Tsipras na de verkiezingen in de oppositie belandt, dan zou hij naar eigen zeggen ook stemmen voor het naleven van de financieringsovereenkomst. “We zullen ons houden aan de afspraken”, aldus Tsipras tijdens een persconferentie.

Griekenland en zijn geldschieters werden het in de zomer eens over een derde steunprogramma van circa 86 miljard euro voor de komende drie jaar uit het permanente noodfonds ESM. Daags na het vrijgeven van het eerste deel van 26 miljard euro kondigde Tsipras zijn ontslag aan.

3 Responses to Tsipras: Afspraken met schuldeisers blijven staan

  1. Martijn schreef:

    Slimme man, Alexis Tsipras. Geen premier meer zijn en toch beloftes doen. Taalkundige correctie: UITspraken worden niet nageleefd. AFspraken wel. Veel EU politici kunnen veel van Tsipras leren. Hij bedondert de boel niet, maar laat op geschikt moment het volk oordelen, treedt af en stelt zich herkiesbaar. Slim. En ook nog knap en charmant.

  2. […] Tsipras: Afspraken met schuldeisers blijven staan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: