Vluchtelingen op Lesbos botsen met politie

vluchtelingen_lesbos_politieOngeveer 200 vluchtelingen zijn vandaag op Lesbos slaags geraakt met de politie en de kustwacht. Ze wilden aan boord klimmen van een schip dat naar het vasteland ging, maar dat mislukte.

Volgens persbureau Reuters gooiden ze stenen naar de politie, die daarop traangas gebruikte om de menigte uiteen te drijven.

De burgemeester van Mytilini heeft om hulp gevraagd. Bovendien heeft hij de regering in Athene verzocht of hij de noodtoestand mag afkondigen. In de hoofdstad van het eiland is het opvangcentrum waar de vluchtelingen zich kunnen laten registreren.

Lesbos wordt overspoeld met vluchtelingen. Iedere dag komen er ongeveer duizend nieuwe mensen aan op het eiland, dat nu 13.000 tot 14.000 (veelal Syrische) vluchtelingen herbergt. In heel 2015 arriveerden er al ruim 200.000 vluchtelingen in Griekenland.

Ook andere Griekse eilanden in de Egeïsche Zee hebben te kampen met een grote toestroom van vluchtelingen die met bootjes de oversteek uit Turkije wagen. Faciliteiten om de vluchtelingen op te vangen zijn er bijna niet. Vorige maand liep op Kos een poging om 1500 vluchtelingen te registreren in een stadion uit op een vechtpartij.

2 Responses to Vluchtelingen op Lesbos botsen met politie

  1. Rob Alberts schreef:

    De problemen worden alleen maar groter ……

    Bezorgde groet,

  2. […] Vluchtelingen op Lesbos botsen met politie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: