Grieken onderscheppen schip met wapens voor Libië

haddad1_schipDe Griekse kustwacht heeft  na een tip een vrachtschip aangehouden dat wapens en explosieven vervoerde en op weg was naar Libië. Er bestaat een vermoeden dat de wapens bestemd waren voor Islamitische Staat.

De Haddad 1, die vaart onder Boliviaanse vlag, was op weg van Turkije naar de Libische havenstad Misrata. Volgens de vrachtbrief zou het schip plastic vervoeren.

Voor de kust van Ierapetra, in het zuiden van Kreta, werd het schip geënterd door de Griekse kustwacht. De zevenkoppige bemanning, afkomstig uit India, Egypte en Syrië, zijn volgens lokale media gearresteerd.

De kustwacht heeft de Haddad 1 begeleid naar de haven van Heraklion, waar het schip verder wordt onderzocht. Het is niet bekend hoeveel en welke soort wapens aan boord waren. Tegen Libië is sinds 2011 een VN-wapenembargo van kracht.

4 Responses to Grieken onderscheppen schip met wapens voor Libië

 1. Rob Alberts schreef:

  Turkije vecht nu toch ook tegen IS?

  Bezorgde groet,

 2. Martijn schreef:

  Goed gedaan, Griekse kustwacht! Met 40 jaar maritieme ervaring weet ik dat veel afgedankte West Europese scheepjes belanden in Caraibisch gebied en de Oostelijke Middellandse Zee. Geen twijfel over de lading: drugs en wapens. Nu 1 scheepje gepakt, hopelijk volgt de rest. Keuze genoeg.

 3. Martijn schreef:

  Nee, geachte heer Alberts. Voor de schijn vecht Turkije tegen IS, maar richt de pijlen vooral op de ongewenste Koerden. Turkije, Erdogan, heeft lang geaarzeld, maar denkt nu 2 vliegen in 1 klap te slaan: Koerden 1, IS 2. Vooral niet vergeten dat wij onlangs Turkije hebben geholpen door 2 jaar lang Nederlandse Patriot afweersystemen met militairen te stationeren ter bescherming van Turkije tegen Syrische agressie. Met (geen) dank aan de NL belastingbetaler.
  Bezie de meervoudige Turkse agenda.

 4. […] Grieken onderscheppen schip met wapens voor Libië […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: