Lagarde: herstructurering Griekse schuld voldoende

lagardeHerstructurering van de Griekse schuld is voldoende om de enorme schuldenlast beheersbaar te maken. De eurolanden hoeven dus niet per se de leningen van Griekenland kwijt te schelden.

Dat heeft IMF-president Christine Lagarde gezegd tegen de Zwitserse krant Le Temps. Het verlengen van looptijden, het verlagen van rentes en tijdelijke betalingsvrijstellingen zijn volgens Lagarde enkele opties.

“Discussies over het afschrijven van Griekse schulden zijn nooit gestart. En ik denk dat die ook niet hoeven te worden opgestart als alles goed gaat”, aldus Lagarde in de krant.

Het IMF heeft zich de laatste maanden hard gemaakt voor het verlichten van de Griekse schuldenlast. In diverse eurolanden – Duitsland voorop – bestaat grote weerstand tegen het wegstrepen van Griekse schulden. De schuldeisers zouden wel open staan voor andere maatregelen, zoals een verlenging van de looptijden.

Het is nog niet duidelijk of het IMF mee kan doen aan het nieuwe steunpakket van 86 miljard euro voor Griekenland. Volgens de eigen regels mag het fonds dat alleen doen als er sprake is van een houdbare schuld in een land. Waarschijnlijk wordt in oktober beslist over deelname van het IMF.

2 Responses to Lagarde: herstructurering Griekse schuld voldoende

  1. […] Lagarde: herstructurering Griekse schuld voldoende […]

  2. Martijn schreef:

    Zwitserland is geen EU land. Waarom mevrouw Lagarde haar mening dan uit in een Zwitserse krant is mij een raadsel.
    Zij, als IMF president, acht de schuldenlast van Griekenland beheersbaar. Maar IMF kan alleen meedoen met een steunpakket als de schuld van een land “houdbaar” is. Wat dat ook moge betekenen.
    In Oktober wordt beslist over deelname IMF. Volgens mij heeft zij de uitkomst via de Zwitserse krant al bepaald, of stomweg voor haar beurt gesproken. Als President van IMF.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: