Varoufakis mikt op pan-Europese politieke partij

Yanis_Varoufakis2 Yanis Varoufakis zal niet meedoen aan de komende verkiezingen in Griekenland. Dat zei hij in het programma Late Night Live van de Australische radiozender ABC. De Griekse verkiezingscampagne zal volgens hem ‘triest en onvruchtbaar’ zijn.

De voormalig minister van Financiën staat niet achter de koers die premier Tsipras en regeringspartij Syriza hebben ingeslagen. “De partij die ik heb gediend en de leider die ik heb gediend hebben besloten om volledig van koers te veranderen en een economisch beleid te voeren dat absoluut geen steek houdt en ons werd opgedrongen.”

De rebellen binnen Syriza die uit de partij stapten om verder te gaan als Eenheid van het Volk, hebben de sympathie van Varoufakis. Maar hij is het fundamenteel oneens met hun ‘isolationistische’ houding en het verlangen om de drachme weer in te voeren.

Varoufakis heeft een groter doel voor ogen en wil een pan-Europese politieke partij lanceren. “Nationale partijen vormen broze allianties binnen een Europa dat werkt als een blok, als een macro-economie met zijn eigen belangen – dat model werkt niet meer.”

“Ik denk dat we moeten proberen te mikken op een Europees netwerk dat op een bepaald ogenblik tot een pan-Europese partij kan evolueren”, aldus de oud-minister in het interview op de Australische radio.

 

4 Responses to Varoufakis mikt op pan-Europese politieke partij

  1. Martijn schreef:

    Luchtfietserij. Een pan-Europese partij, ontstaan uit een Europees netwerk, bedacht door Varoufakis uit een zwaar noodlijdend Griekenland. Zie eerst maar de Griekse boel bij elkaar te houden en de financiële en economische problemen te beteugelen. Daarna komen leuke plannetjes wel. Met of zonder EU.

  2. […] Varoufakis mikt op pan-Europese politieke partij […]

  3. […] De voormalig minister van Financiën staat niet achter de koers die premier Tsipras en regeringspartij Syriza hebben ingeslagen.  “De partij die ik heb gediend en de leider die ik heb gediend hebben besloten om volledig van koers te veranderen en een economisch beleid te voeren dat absoluut geen steek houdt en ons werd opgedrongen”, zei hij vorige maand in een interview op de Australische radio. […]

  4. […] In augustus vorig jaar liet Varoufakis al weten dat hij een pan-Europese politieke partij wilde oprichten. “Nationale partijen vormen broze allianties binnen een Europa dat werkt als een blok, als een macro-economie met zijn eigen belangen – dat model werkt niet meer”, zei hij in een interview op de Australische radiozender ABC. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: