Griekse president wil EU-top over migranten

Prokopis_Pavlopoulos2 De Griekse president Prokopis Pavlopoulos wil dat de EU-leiders bij elkaar komen om de vluchtelingencrisis te bespreken. Ook zou er nauwer samengewerkt moeten worden met de Verenigde Naties.

Tijdens een bijeenkomst met minister van Volksgezondheid Panayiotis Kouroublis zei Pavlopoulos dat de groeiende stroom vluchtelingen niet alleen ‘een veiligheidsprobleem maar ook een humanitaire zorg’ is.

De crisis is zo groot dat het gezamenlijk moet worden aangepakt, vindt de Griekse president, die er op wees dat het ‘een verplichting is van de EU en de Europese instellingen. Volgens Pavlopoulos moet er een gemeenschappelijk Europees beleid komen. Hij riep op tot een Europese top waar de crisis moet worden besproken.

Minister Kouroublis zei dat Griekenland dreigt te bezwijken door de vluchtelingencrisis. Hij vindt dat op Europees niveau alles uit de kast moet worden gehaald, zodat ze ‘beseffen dat het niet alleen een Grieks probleem is’.

Het aantal vluchtelingen dat in Griekenland arriveert blijft fors toenemen. De meesten van hen maken in kleine bootjes de oversteek vanuit Turkije. Dit jaar kwamen er al 160.172 aan, bijna vier keer zoveel als in 2014. Vorige week arriveerden er 20.843 vluchtelingen, dit is de helft van het aantal van vorig jaar.

Advertenties

2 Responses to Griekse president wil EU-top over migranten

  1. Rob Alberts schreef:

    Ik ben bang dat de Europese top hier weinig tot geen aandacht voor heeft ……

    Bezorgde groet,

  2. […] Griekse president wil EU-top over migranten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: