Tentenkamp in Athene ontruimd

athene_tentenkampDe Griekse autoriteiten hebben gisteren een begin gemaakt met het afbreken van een tentenkamp in een park in Athene waar – voornamelijk Afghaanse – vluchtelingen verbleven.

Ongeveer 300 bewoners van het provisorische tentenkamp hadden echter al hun spullen gepakt voor de operatie begon. Zij vreesden dat ze teruggestuurd zouden worden naar Afghanistan of dat de politie ze vast zou zetten.

De brandweer bracht de resterende vluchtelingen met bussen naar 90 containerwoningen in het stadsdeel Votanikos gebracht. In iedere container, die is voorzien van airco, stromend water en een toilet, kunnen zes tot acht personen worden gehuisvest.

De politie benadrukt dat het containercomplex geen gevangenis is. De vluchtelingen zijn vrij om te gaan en staan waar en wanneer zij willen. Er zijn 171 mensen naar het complex overgebracht, dertig vluchtelingen weigerden het park in Athene te verlaten.

Dit jaar kwamen er meer dan 130.000 vluchtelingen aan in Griekenland.  Asiel aanvragen in Griekenland willen de meesten niet. Als ze de juiste papieren hebben, reizen ze veelal door naar West-Europa.

Advertenties

2 Responses to Tentenkamp in Athene ontruimd

  1. Martijn schreef:

    Arm en lief Griekenland. Wat doet u veel in deze nare omstandigheden. Voor tienduizenden, meer dan 100.000 vluchtelingen. Containerwoningen met stromend water, toilet en airco. U doet meer dan de EU/Brussel ooit van plan was of te kunnen uitvoeren. Nogmaals, Brussel dient zich diep te schamen en aan de Griekse hulp/bijdrage een voorbeeld te nemen.
    Martijn Wisman

  2. […] Tentenkamp in Athene ontruimd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: