Hond verijdelt gevangenisuitbraak op Corfu

hond_loep Een ontsnappingspoging uit de gevangenis van Corfu is mislukt door een alerte hond. Een groep gedetineerden wilde uitbreken via een zelfgegraven tunnel.

De uitbraakpoging werd ontdekt door een man die in het naastgelegen bos zijn hond aan het uitlaten was. De hond stopte op een bepaalde plek de buurt van de gevangenis en verzette zich toen zijn baasje hem wilde wegtrekken. De eigenaar van dier hoorde geluiden die onder de grond vandaan leken te komen en belde de politie.

De politie vond een tunnel van ongeveer 30 meter lang, die begon in de B-vleugel waar 21 gevangenen een (levens)lange straf uitzitten. In de tunnel werden plastic voedselverpakkingen en ventilatoren op batterijen aangetroffen. Waarschijnlijk hebben de gedetineerden wekenlang aan de tunnel gegraven.

In maart 1996 slaagden ruim 120 gevangenen in dezelfde gevangenis er wel in om te ontsnappen via een oude tunnel die door de Engelsen was gegraven toen het eiland een Brits protectoraat was (1814-1864). Zij werden uiteindelijk weer opgepakt.

2 Responses to Hond verijdelt gevangenisuitbraak op Corfu

  1. […] Hond verijdelt gevangenisuitbraak op Corfu […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: