IMF vraagt weer om schuldverlichting voor Grieken

lagardeHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft opnieuw gevraagd om schuldverlichting voor Griekenland. Directeur Christine Lagarde waarschuwt dat dat Griekse schulden nog altijd omhoudbaar zijn.

In een verklaring zegt Lagarde dat er Griekenland een significante schuldverlichting nodig heeft en ‘veel meer dan wat er tot nu toe in overweging is genomen’. De Grieken kunnen niet op eigen kracht weer financieel gezond worden, is haar overtuiging.

Volgens Lagarde zal het derde steunprogramma voor Griekenland pas geloofwaardig zijn als alle vereiste structurele en financiële hervormingen worden doorgevoerd én als een groot deel van de schuld wordt kwijtgescholden.

Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem maakte tijdens een persconferentie duidelijk dat er geen Griekse schulden worden kwijtgescholden. Maar volgens een correspondent van de BBC zouden de Europese ministers in het najaar willen nadenken over een gedeeltelijke afschrijving van de Griekse schulden.

Zonder kwijtschelding van de Griekse schulden overweegt het IMF om niet deel te nemen aan het 86 miljard euro kostende programma. Het Internationaal Monetair Fonds neemt in oktober een beslissing over deelname aan de financiering . Voor Nederland is betrokkenheid van het IMF cruciaal voor deelname aan het steunprogramma.

One Response to IMF vraagt weer om schuldverlichting voor Grieken

  1. […] IMF vraagt weer om schuldverlichting voor Grieken […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: