Tsipras: Dichtbij akkoord met geldschieters

tsipras3Griekenland en de internationale geldschieters naderen een akkoord over nieuwe financiële steun. Premier Alexis Tsipras sprak van de laatste loodjes in de onderhandelingen met de Europese Commissie, ECB en het IMF.

“Ondanks de moeilijkheden waarmee we geconfronteerd worden, hopen we dat deze overeenkomst een eind kan maken aan de onzekerheid over de toekomst van Griekenland”, zei de premier.

De onderhandelingen tussen Griekenland en de geldschieters moet resulteren in een steunpakket van ongeveer 86 miljard euro voor de komende drie jaar. Een deel van dit bedrag moet worden opgebracht door de verkoop van Griekse staatseigendommen.

Die voorwaarden zorgen voor veel verzet in Griekenland, niet in de laatste plaats binnen regeringspartij Syriza. Een woordvoerder van de partij heeft critici binnen Syriza opgeroepen zich achter de plannen te scharen, omdat een snel akkoord over een definitieve nieuwe financiering beter is dan een tijdelijk overbruggingskrediet. Hoewel het akkoord gepaard zal gaan met zware maatregelen, is het volgens hem ‘belangrijk dat de financiering van de Griekse economie weer begint’.

Gisteren zei minister van Financiën Euclid Tsakalotos dat de gesprekken over een nieuw steunpakket deze week zullen worden afgerond. Hij zei dat na een ontmoeting met afgevaardigden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het ESM-noodfonds.

Volgens de Europese Commissie is een overeenkomst tussen de partijen voor 20 augustus mogelijk. Daardoor zou Griekenland onder meer aan een betalingsverplichting aan de ECB kunnen voldoen.

2 Responses to Tsipras: Dichtbij akkoord met geldschieters

  1. […] Alexis Tsipras zei eerder deze week al dat een akkoord over nieuwe financiële steun binnen het bereik lag. Hij had het  over de laatste loodjes in de onderhandelingen met de Europese Commissie, ECB en het […]

  2. […] Tsipras: Dichtbij akkoord met geldschieters […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: