Mikis Theodorakis viert 90e verjaardag

Meer dan 1000 liedjes schreef Mikis Theodorakis (29 juli 1925, Chios). In het buitenland is hij vooral bekend als componist van de muziek voor de films Zorba de Griek (1964) en Serpico (1973). In Griekenland is de muziek van Theodorakis nationaal cultuurgoed.

Onder het kolonelsregime was de muziek van Theodorakis verboden. de componist zelf werd gearresteerd en in 1970 verbannen. Tijdens zijn verbanning bleef hij een onvermoeid voorvechter van de strijd tegen de junta. Na de val van het kolonelsregime in 1974 keerde Theodorakis terug naar Griekenland en werd hij actief in de politiek. Hij zat twee periodes (1981–1986 en 1989–1993) in het Griekse parlement en van 1990 tot 1992 was hij minister.

Advertenties

4 Responses to Mikis Theodorakis viert 90e verjaardag

  1. Gerard schreef:

    Xronia pola apo Hollandia.

  2. Martijn schreef:

    Mijn overleden vader was, en ik ben, groot liefhebber van de muziek van Theodorakis. Vooral indien gezongen door Maria Farandouri, zonder andere vertolkers tekort te willen doen. Helaas is een e-mail van mij aan Mikis Theodorakis, in de laatste dagen van mijn vader, nooit beantwoord geworden. Eind jaren ’60 hebben vader en ik fam. Sideris in Utrecht bezocht en kennis gemaakt met Dora Yannakopoulou, zangeres van Mikis. Gesigneerde foto ontvangen.
    De herinneringen blijven. Dacht dat Mikis al overleden was, goed om te vernemen dat hij zijn 90ste verjaardag mag vieren.
    Martijn

  3. […] Mikis Theodorakis viert 90e verjaardag […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: