Voedseltekort dreigt in dierentuin Athene

Attiko_Parko_zooNiet alleen de Griekse bevolking lijdt onder de crisis, ook 2200 bewoners van de dierentuin van Athene dreigen het slachtoffer te worden. Er is namelijk nog maar voor twee weken aan eten en door de kapitaalcontroles is het moeilijk om nieuw voedsel te kopen in het buitenland.

De meeste dieren worden gevoerd met lokale vlees en groenten, maar een aantal dieren in Attica Park is afhankelijk van specifieke voeding die moet worden geïmporteerd. Dat kost de dierentuin zo’n 80.000 euro op jaarbasis. Voor sommigen diersoorten is die specifieke voeding ‘een kwestie van leven of dood’, zei directeur Jean-Jacques Lesueur tegen persbureau Reuters.

De buitenlandse producenten eisen dat de dierentuin de rekeningen vooruit betaalt, in plaats van binnen zestig dagen na levering. Dat is een probleem, omdat de betalingen aan het buitenland eerst moeten worden goedgekeurd door een regeringscommissie. Eerder waren de gesloten banken een probleem voor Lesueur, die daardoor niet bij zijn geld kon.

De zeehonden, pelikanen, pinguïns en dolfijnen krijgen bevroren haring uit Nederland, voor de miereneters komen er meelwormen uit Duitsland en de voedingssupplementen voor de neushoorns komen uit Frankrijk. “De neushoorns eten een soort lokale klaver, maar we voeren ze ook speciale geïmporteerde koekjes”, aldus Lesueur. “Voorlopig kunnen we hen misschien paardenkoekjes geven, maar het is niet ideaal.”

De dierentuin van Athene kampt door de economische crisis ook met dalende bezoekersaantallen. Daar bovenop komt de stijging van de btw naar 23 procent, die afgelopen week werd ingevoerd.

One Response to Voedseltekort dreigt in dierentuin Athene

  1. […] Voedseltekort dreigt in dierentuin Athene […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: