Griekenland treft België bij WK-kwalificatie

wk2018_rusland_logoPlaatsing voor het EK van 2016 kunnen de Grieken wel vergeten, misschien hebben ze meer geluk bij de kwalificatie voor het WK van 2018. In Sint-Petersburg werd vanmiddag geloot voor de kwalificatie van het wereldkampioenschap voetbal dat over drie jaar wordt gehouden in Rusland.

Bij de loting werd Griekenland ingedeeld in Groep H. In de kwalificatiereeks moeten de Grieken het opnemen tegen groepshoofd België, Bosnië-Herzegovina, Estland en Cyprus.

De duels worden gespeeld tussen september 2016 en oktober 2017. De negen groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. De acht beste nummers twee strijden in november 2017 in play-offs om de resterende vier tickets. Het WK wordt tussen 14 juni en 15 juli 2018 gehouden in Rusland.

Bosnië-Herzegovina en Griekenland zaten ook samen in de poule bij de kwalificatie voor het WK van 2016. Thuis speelden de Grieken toen met 0-0 gelijk, in Bosnië werd met 3-1 verloren. Beide landen eindigden de kwalificatiereeks met evenveel punten, maar de Grieken hadden een slechter doelsaldo en waren veroordeeld tot de play-offs.

3 Responses to Griekenland treft België bij WK-kwalificatie

  1. […] Griekenland treft België bij WK-kwalificatie […]

  2. […] kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap begint in september. Griekenland is ingedeeld in Groep H samen met Bosnië-Herzegovina, Estland, Cyprus en groepshoofd […]

  3. […] In de WK-kwalificatie moet Griekenland het in Groep H opnemen tegen Bosnië-Herzegovina, Estland, Gibraltar, Cyprus en groepshoofd België. De Grieken beginnen de  kwalificatiereeks op 6 september met een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Gibraltar, dat in juni alsnog werd toegelaten door de FIFA. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: