Markarian stapt op als bondscoach Grieken

Sergio_MarkarianDe Griekse voetbalbond moet weer op zoek naar een nieuwe bondscoach. Sergio Markarian diende vandaag zijn ontslag in. Hij was pas vijf maanden in dienst bij de Grieken en had een contract tot december 2015.

Markarian nam die beslissing nadat hij vorige maand met 1-2 verloor van voetbaldwerg Faeröer Eilanden. Hij begon bij het Griekse nationale elftal met een 0-0 gelijkspel tegen Hongarije. Griekenland staat met slechts twee punten uit zes wedstrijden. troosteloos onderaan in groep F van de EK-kwalificatie.

“Ik ben naar Griekenland gekomen om de nationale ploeg te helpen op een cruciaal moment. Ik moet me excuseren bij de supporters omdat de resultaten de verwachtingen niet konden inlossen”, zei Markarian. “Het spijt me dat het me niet is gelukt voor betere resultaten te zorgen. Vanwege die resultaten heb ik de lastige beslissing genomen mijn samenwerking met de Griekse bond te beëindigen.

De aankondiging van Markarian is slecht gevallen bij de Griekse bond. “Ik heb zijn ontslag geweigerd”, aldus voorzitter George Gkirtzikis. “Ik blijf in hem geloven en vertrouwen.”

De 70-jarige trainer uit Uruguay volgde in februari de Italiaan Claudio Ranieri op. Ranieri werd ontslagen na de 1-0 thuisnederlaag tegen de Faeröer Eilanden. Ook hij was toen pas vijf maanden bondscoach van de Grieken.

4 Responses to Markarian stapt op als bondscoach Grieken

  1. […] Markarian stapt op als bondscoach Grieken […]

  2. […] Kostas Tsanas is door de Griekse voetbalbond aangesteld als interim-bondscoach. Hij neemt de taken over van Sergio Markarian, die vorige maand opstapte. […]

  3. […] Met slechts drie punten uit acht wedstrijden blijft Griekenland troosteloos onderaan staan in Groep F. Zelfs de Faeröer Eilanden hebben meer punten. Griekenland verloor beide duels van de voetbaldwerg, wat twee Griekse bondscoaches uiteindelijk de kop kostte. […]

  4. […] het Griekse elftal. In augustus nam hij het stokje over van Sergio Markarian, die een maand eerder opstapte. Vorig jaar had Tsanas kort de leiding na het ontslag van bondscoach Claudio […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: