‘Johnny Depp koopt eilandje Stroggilo’

eiland_AgiosThomasDe Amerikaanse acteur Johnny Depp en beleggingsreus Warren Buffett hebben allebei een Grieks privé-eiland gekocht.

Johnny Depp heeft voor ongeveer 4,5 miljoen euro het onbewoonde eilandje Stroggilo in de Egeïsche zee gekocht, melden Griekse media. Het ligt vlakbij het eiland Marathos (Dodekanesos) en meet slechts 0,2 vierkante kilometer.

Warren Buffett kocht voor 15 miljoen euro het eilandje Agios Thomas. Het eiland is ongeveer 121 hectare groot en ligt in de Saronische Golf op 45 minuten varen van Athene. Op de website van de verkoopmakelaar wordt het eiland aangeprezen om zijn ‘weelderige smaragden schoonheid’.

Volgens het Financieele Dagblad kocht Buffett het eiland samen met de Italiaanse vastgoedmiljonair Alessandro Proto, eigenaar van Proto Enterprises Ltd. De twee zouden Agios Thomas verder willen ontwikkelen, lieten zij in een gezamenlijke verklaring weten. Eenzesde van het eiland mag worden bebouwd. Mogelijk willen ze er een luxe vakantieoord aanleggen.

Er zijn in Griekenland ongeveer 40 privé eilanden te koop. Ook het sterrenkoppel Brad Pitt en Angelina Jolie zou een eiland op het oog hebben, namelijk Gaia in de Ionische Zee.

Veel kleine eilanden in Griekenland zijn privébezit, rijke families gebruiken ze als vakantieoord. Het beroemdste privé-eiland is waarschijnlijk Skorpios. Dit eiland in de Ionische Zee was ooit eigendom van de Griekse reder Aristoteles Onassis. Hij trouwde op Skorpios met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de Amerikaanse president John F. Kennedy. In 2013 verkocht Onassis’ kleindochter Athina het eiland aan de dochter van een Russische oligarch.

Update 21/7: Warren Buffett ontkent dat hij samen met Alessandro Proto het eiland Agios Thomas heeft gekocht. Aan persbureau Reuters laat hij weten dat het een ‘compleet verzinsel’ is. “Voordat ik de berichten las, had ik nog nooit van de man gehoord”, zei Buffett.

Update 23/7: In de Griekse krant Proto Thema zeggen managers van het vastgoedbedrijf dat de berichten een ‘sociaal experiment’ waren om de reacties van beleggers te zien. “Dankzij dit nieuws was Griekenland even het centrum van de zakenwereld”, schrijven ze in een ingezonden brief. “Beleggers weten nu hoe ze kunnen investeren in Griekenland.”

“De Proto Group wilde ook laten zien hoe makkelijk het is om “te manipuleren van de politieke en financiële middelen”, aldus het bedrijf.

Het is overigens niet de eerste keer dat Alessandro Proto valse berichten naar buiten brengt. In 2013 werdhij gearresteerd nadat de Italiaanse financiële toezichthouder Consob hem aanklaagde wegens het verspreiden van valse informatie en marktmanipulatie. Eerder dit jaar zou de Proto Group de noodlijdende voetbalclub Parma willen kopen, maar ook dat bleek een luchtbel.

3 Responses to ‘Johnny Depp koopt eilandje Stroggilo’

  1. Rob Alberts schreef:

    Zoals de Griekse rijken met hun belasting ontduiking Griekenland kapot hebben gemaakt, zo proberen de wereld rijken Griekenland er weer boven op te helpen?

    Vrolijke vakantiegroet,

  2. Martin Hopman schreef:

    Gaia small round Island, but big enough for Brad and Angelina to adopt a couple of kids more.

  3. […] ‘Johnny Depp koopt eilandje Stroggilo’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: