Twee imkers opgepakt vanwege bosbrand

bosbrand_athene_17072015Twee imkers zijn gearresteerd omdat ze een bosbrand hebben veroorzaakt bij Athene. Zij moeten zich verantwoorden bij de rechter.

De twee mannen, een 67-jarige Griek en een 58-jarige Bulgaar, wilden honing uit een bijenkorf halen. Om de bijen uit te roken, maakten ze een vuur waarna de brand uitbrak. Het vuur begon in het noordoosten van Athene aan de voet van de berg Ymittos en verspreidde zich snel.

Gisteren ontstonden op bijna 80 plaatsen in Griekenland bosbranden. Volgens minister van Defensie Panos Kammenos zijn enkele branden waarschijnlijk aangestoken. Door de harde wind was het moeilijk voor de brandweer om de branden onder controle te krijgen. Een aantal wijken en dorpen werd geëvacueerd.

De branden hebben één dodelijk slachtoffer geëist. In Kareas werd het lichaam gevonden van een 47-jarige politieman, die eerder op de dag als vermist was opgegeven. In Neapolis op de Peloponnesos werden 35 woningen en landbouwgrond verwoest door het vuur.

Griekenland wordt vrijwel iedere zomer geteisterd door bosbranden. In de zomer van 2007 waren er extreem veel branden, daarbij kwamen toen 70 mensen om het leven.

One Response to Twee imkers opgepakt vanwege bosbrand

  1. […] Twee imkers opgepakt vanwege bosbrand […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: