Griekse minister hint op vervroegde verkiezingen

Nikos_VoutsisDe Griekse minister van Binnenlandse Zaken heeft gesuggereerd dat er in het najaar vervroegde verkiezingen komen.

“Afhankelijk van hoe de zaken er voor staan, is het goed mogelijk dat er in september of oktober vervroegde verkiezingen worden gehouden”, zei Nikos Voutsis in een gesprek met radiostation Sto Kokkino.

Bij die verkiezingen moeten de maatregelen om de schuldencrisis te bezweren het belangrijkste thema worden, aldus Voutsis. Volgens de minister kan de regering besluiten tot vervroegde verkiezingen vanwege een revolte binnen Syriza, nadat de regeringspartij bij het sluiten van het akkoord met de schuldeisers van koers veranderde.

De partij dreigt nu in twee kampen uit elkaar te vallen. Aan de ene kant de felle tegenstanders van het bezuinigingsbeleid en aan de andere kant de partijleden die nog achter premier Tsipras staan.

Tsipras stemde begin deze week – na maandenlang verzet – toch in met de harde eisen van de eurozone. De premier zegt dat hij geen keus heeft. Hij moet de eisen inwilligen in ruil voor nieuw noodkrediet en om straks te kunnen onderhandelen over kwijtschelding van schulden.

Een duidelijke meerderheid van het Griekse parlement stemde vannacht in met het euro-akkoord, maar 32 van de 149 parlementsleden van Syriza stemden ‘nee’ en zes onthielden zich van stemming. Onder de ‘nee’-stemmers waren ook de voorzitter van het parlement en enkele bewindslieden.

3 Responses to Griekse minister hint op vervroegde verkiezingen

  1. […] minister van Binnenlandse Zaken Nikos Voutsis suggereerde gisteren dat er in het najaar mogelijk vervroegde verkiezingen zullen komen in Griekenland. Premier Tsipras wees die mogelijkheid van de […]

  2. Rob Alberts schreef:

    In ieder geval blijft het dan een democratisch proces.

    Vriendelijke groet,

  3. […] Minister Voutsis hint op vervroegde verkiezingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: