Betaaldienst PayPal geblokkeerd in Griekenland

online_betalenGrieken die willen betalen via PayPal hebben pech. De online betaaldienst is (voorlopig) niet meer beschikbaar in Griekenland.

“Door de kapitaalrestricties van de Griekse regering is het niet meer mogelijk om vanuit Griekenland internationale transacties te verrichten of gebruik te maken van functies zoals PayPal Wallet”, zegt een woordvoerder. Het bedrijf hoopt de Griekse klanten snel weer te kunnen bedienen.

Ook webwinkel Amazon en Apple-diensten als iTunes, App store en iCloud zijn niet meer beschikbaar, omdat de Grieken geen betalingen naar het buitenland mogen doen. Zelfs 99 cent voor een liedje in iTunes of een paar euro voor een app kunnen niet worden betaald.

De Griekse banken zijn al vijf dagen gesloten en er is een pinlimiet ingesteld voor de Griekse bevolking. Er mag niet meer dan 60 euro per dag worden opgenomen. Voor buitenlandse bankpassen geldt deze restrictie niet.

Steeds meer Grieken zouden daarom hun toevlucht zoeken in alternatieve betaalmiddelen, zoals Bitcoin. Er zouden deze week honderdvijftig extra accounts voor de digitale valuta zijn aangemaakt.

In Griekenland staat één bitcoin-machine, waarbij contant geld kan worden ingewisseld. De speciale ‘pinautomaat’ staat in Acharnes, een van de grootste voorsteden van Athene.

4 Responses to Betaaldienst PayPal geblokkeerd in Griekenland

  1. […] Betaaldienst PayPal geblokkeerd in Griekenland […]

  2. Joanna schreef:

    Net precies gewoon geld uit Griekenland naar mijn paypal overgemaakt, geen enkel problem

    • Natascha schreef:

      Als je geen Griekse rekening hebt, is dat idd geen probleem. Net zoals geld opnemen bij een pinautomaat. Met een buitenlandse bankpas gelden de restricties niet.

  3. […] Sinds eind juni kunnen Grieken slechts een gelimiteerd bedrag opnemen van hun bankrekening. Per week mag er maximaal 420 euro worden opgenomen. Ook is het niet mogelijk om geld over te maken naar het buitenland. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: