Vakantieboekingen naar Griekenland plots gekelderd

koffer griekenlandVakantiegangers laten zich beïnvloeden door de recente onzekerheid rond Griekenland en  een mogelijk bankroet. Vorige week zijn de boekingen naar Griekenland met 39 procent afgenomen. Dat schrijft TravMagazine op basis van cijfers van de ANVR GfK Travelscan.

In de laatste week van mei steeg het aantal boekingen nog met 14 procent, maar een week later sloeg dat om in een daling van 15 procent. Behalve een dreigende grexit speelt ook de vluchtelingenproblematiek een rol bij de afname.

Toch is Griekenland nog altijd een populaire vakantiebestemming onder  Nederlanders. Over het hele seizoen gemeten (tot en met week 25) staat het aantal boekingen bij Nederlandse reisorganisaties nog steeds in de plus. Er zijn 8,3 procent meer vakanties naar Griekenland geboekt dan vorig jaar om deze tijd.

Volgens branchevereniging ANVR is er geen enkele reden om terughoudend te zijn bij het boeken van een vakantie naar Griekenland. Wel is het raadzaam om wat extra contant geld mee te nemen, voor het geval er geen geld meer uit de Griekse geldautomaten komt. Ook raadt de ANVR aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Advertenties

2 Responses to Vakantieboekingen naar Griekenland plots gekelderd

  1. […] Boekingen naar Griekenland plots gekelderd […]

  2. […] de eerste week van juni, toen er grote onzekerheid bestond rond een mogelijke Grexit, daalde het aantal boekingen naar Griekenland met 15 procent. Ook de vluchtelingenprpblematiek speelde een rol bij de afname van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: