Parlementslid vergelijkt EU met Auschwitz

FB_kammenos

De rechtse regeringspartner Onafhankelijke Grieken (ANEL) heeft afstand genomen van een bericht dat een van zijn parlementariërs op Facebook had gezet. Volgens een woordvoerster van ANEL gaat het om een persoonlijke actie.

Dimitris Kammenos plaatste op zijn Facebookpagina een gemanipuleerde foto van de toegangspoort van Auschwitz. Op het bord boven de ingang van het concentratiekamp staat te lezen ‘Wij blijven in Europa’ in plaats van ‘Arbeit macht frei’.

De Centrale Raad van Joodse Gemeenschappen in Griekenland noemde het ‘beschamend’ dat de Facebookpost van Kammenos het bord boven de toegangspoort van Auschwitz ‘op een afschuwelijke manier bagatelliseert’.

Kammenos, die overigens geen familie is van partijleider en minister van Defensie Panos Kammenos, heeft zijn excuses aangeboden en zegt dat er sprake was van een ‘misverstand’. “De vergelijking was misschien ongelukkig, maar mijn land beleeft een economische holocaust”, aldus Dimitris Kammenos.

De slogan ‘Wij blijven in Europa’ werd gebruikt voor twee recente pro-euro demonstraties in het centrum van Athene.

 

Advertenties

2 Responses to Parlementslid vergelijkt EU met Auschwitz

  1. […] Parlementslid vergelijkt EU met Auschwitz […]

  2. […] juni kwam Kammenos nog in opspraak omdat hij het hulpprogramma voor Griekenland vergeleek met het Auschwitz. Op zijn Facebook-pagina plaatste hij een gemanipuleerde foto van de toegangspoort van het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: