Tsipras stuurt ‘definitieve oplossing’ naar EU-leiders

tsipras3Premier Tsipras heeft een nieuw voorstel voorgelegd aan de EU-leiders dat hij omschrijft als de ‘definitieve oplossing’ voor de moeizame onderhandelingen met de geldschieters.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker werden telefonisch op de hoogte gesteld.

Wat er precies in het nieuwe voorstel staat, is niet bekend. Maar bronnen binnen de Franse regering zeggen tegen het het Duitse Handelsblatt dat Griekenland de schuldeisers nu voor het eerst echt tegemoetkomt. Het zou ‘een serieuze basis’ vormen waarop verder onderhandeld kan worden.

Morgen komen de Europese regeringsleiders bijeen voor een extra eurotop. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times is Tsipras de afgelopen dagen door Merkel en Hollande flink onder druk gezet. Zij eisten dat er voorafgaand aan het overleg al een akkoord zou liggen met het IMF en de ECB.

Bronnen binnen de Europese Commissie zeggen tegen Kathimerini dat de Griekse premier morgen waarschijnlijk moet kiezen uit twee opties. Of hij gaat akkoord met de voorgestelde hervormingen van de schuldeisers óf hij moet zijn land gaan voorbereiden op een bankroet.

Advertenties

3 Responses to Tsipras stuurt ‘definitieve oplossing’ naar EU-leiders

  1. […] Tsipras stuurt ‘definitieve oplossing’ naar EU-leiders […]

  2. […] een definitief akkoord komt tussen Griekenland en zijn schuldeisers. Het plan dat premier Tsipras gisteren indiende, leidde vandaag bij de Europese ministers van Financiën tot […]

  3. […] de btw verhoogt. Die aanpassingen zouden een vol procent van het BBP moeten opleveren, terwijl dat in het voorstel van Tsipras 0,74 procent is. Verder moet er meer en sneller pensioenen gesneden worden. Athene wil dat doen per […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: