Verplicht registratienummer voor…paarden en ezels

Griekse_ezel Paarden, ezels en muilezels op Leros moeten voortaan over een registratienummer beschikken en zijn wettelijk aansprakelijk bij ongevallen. Dat heeft de gemeenteraad van het eiland besloten.

Het is op Leros (en andere Griekse eilanden) nog altijd gebruikelijk om passagiers en goederen te vervoeren per ezel of muilezel. Ook bij toeristen is de traditionele manier van vervoer populair om de pittoreske straatjes van het eiland te verkennen.

Het gebruik en verhuren van  de zogenaamde ‘passagier-dieren’  is nu gebonden aan diverse regels. Zo moeten de dieren ouder zijn dan drie jaar en in goede gezondheid verkeren. Op de hoeven van de paarden en (muil)ezels moet een registratienummer staan en de eigenaar dient een speciale vergunning te hebben.

In dat certificaat staat dat de eigenaar op de dieren kan rijden en ze goed behandelt, de verkeersregels kent en ouder is dan achttien jaar. Ook zijn de vergunninghouders verantwoordelijk voor het schoonhouden van de straat en openbare ruimte waar de paarden en ezels zich begeven.

De dieren zullen tijdens toeristische tochten en het vervoer van en naar de stallen over vooraf bepaalde routes lopen. Deze routes worden bepaald door de gemeenteraad van Leros.

Advertenties

One Response to Verplicht registratienummer voor…paarden en ezels

  1. […] Verplicht registratienummer voor…paarden en ezels […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: