Held ‘Che Guevarou’ prijkt op t-shirts

keep-calm-love-yanisYanis Varoufakis is ongetwijfeld de eerste minister van Financiën die het heeft geschopt tot cultfiguur. Het portret van de Griekse minister prijkt op t-shirts, stickers, tassen, koffiebekers en zelfs dekbedovertrekken.

Op Redbubble.com, een platform voor ontwerpers, zijn t-shirts met de opdruk ‘Keep calm & love Yanis’ te koop. Of een shirt met ‘Che Guevarou’, waarop Varoufakis staat afgebeeld als de iconische foto van Che Guevara. Ook de andere merchandise is via de website te koop.

Door zijn bravoure en flamboyante uitstraling (de immer stropdasloze Varoufakis draagt een leren jack, rijdt op een motor en neemt geen blad voor de mond) kan de Griekse minister van Financiën al sinds zijn aantreden in januari rekenen op heel wat media-aandacht.  En nu maakt Varoufakis dus carrière als cultheld.

In februari maakte de Duitse latenightshow Neo Magazine Royale een filmpje met de Griekse minister in de hoofdrol: V for Varoufakis. Het satirische VARA-programma Cojones haalde zelfs het Griekse journaal met een ‘spitbattle’ tussen Varoufakis en Jeroen Dijsselbloem.

Een fotosessie voor het Franse tijdschrift Paris Match, waarvoor Varoufakis samen met zijn vrouw poseerde in hun huis in Athene, zorgde voor ophef. Het viel niet overal even goed dat hij de tijd had genomen voor een fotoshoot, terwijl Griekenland met grote schulden kampt.

3 Responses to Held ‘Che Guevarou’ prijkt op t-shirts

  1. […] Held ‘Che Guevarou’ prijkt op t-shirts […]

  2. […] Held ‘Che Guevarou’ prijkt op t-shirts […]

  3. […] als een soort Terminator korte metten met zijn Europese tegenstanders.  Ook waren er op internet diverse memorabilia te koop met de afbeelding van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: