Varoufakis maakte opnames bij eurotop

Yanis_Varoufakis2 Yanis Varoufakis heeft zijn bijdrage aan het overleg van de eurogroep in april voor eigen gebruik opgenomen. Dat schrijft de Griekse minister van Financiën op zijn blog.

In Brussel werd vorige week met verbazing gereageerd op berichten dat Varoufakis het vertrouwelijke overleg met zijn collega’s uit de andere eurolanden op band heeft opgenomen. Varoufakis zei dat in een interview met New York Times Magazine.

In zijn blog geeft de minister aan vaker met zijn mobiele telefoon opnames te maken van het overleg binnen de eurogroep, om zijn uitspraken later te kunnen reproduceren als hij het Griekse kabinet op de hoogte brengt van de besprekingen.

“Het doel is om mijn zinnen zo exact mogelijk terug te halen als ik mijn premier, het kabinet en het parlement op de hoogte breng”, schrijft Varoufakis op zijn blog. “Dat heb ik ook gedaan bij de vergadering van de eurogroep in Riga en naderhand in Athene, waar ik de opnames heb gebruikt om mijn collega’s te informeren.”

Varoufakis benadrukt ook dat de andere ministers hem met respect behandelen en hem niet voor gokker, amateur en tijdverspiller hebben uitgemaakt bij de top van eind april in Riga.

Daarnaast gaf hij aan nog altijd de leiding te hebben over het Griekse team bij de onderhandelingen binnen de eurogroep.

2 Responses to Varoufakis maakte opnames bij eurotop

  1. […] Varoufakis maakte opnames bij eurotop […]

  2. mariza schreef:

    Om zijn collega’s te informeren? LOL, LOL! Deze tapes en meer zijn uitsluitend bedoeld om letterlijk te boekstaven. Miljoenen oplage, dat ruikt onze speltheorist met zijn scherpe neus welzeker en daarna hoogleraar spelletjes spelen bij die andere fraudeurs te Harvard, hahaha. Lekker rechts cashen straks en nu al volksverlakkend het commie narcistje op een sexy motor uithangen. Griekse tragedie optima forma, :):).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: